Om Skate Nation

I Sverige och i skateboardscenen ska alla känna sig välkomna!
Därför välkomnar vi alla nyanlända och bjuder dem till att åka skateboard med oss. Vi finns idag i Stockholm, Göteborg, Borlänge och Eslöv.


Skate Nation riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 7-20 år, med fokus på de som söker eller har fått uppehållstillstånd och/eller inte har svenskfödda föräldrar. Metoden blandar skateboardåkning med inslag som syftar till att stärka målgruppens språkutveckling och integration och därmed ge bättre förutsättningar i exempelvis skolan och på arbetsmarknaden. Projektet kommer genomföras i nära samarbete med bland annat Skateboardförbundet, kommuner och ett antal lokala skateboardföreningar.

Vi är mycket stolta att kunna meddela att vi med stöd av Arvsfonden under de kommande tre åren ges möjlighet att expandera till nya platser i Sverige.

Syftet med projektet som stöds av Arvsfonden är att utveckla, dokumentera, formalisera och sprida Skate Nation-metoden, som ska testas på tre nya geografiska platser i Sverige. Närmare bestämt i Eslöv, Borlänge och Järva (Sthlm) med start januari 2022.

Vi är otroligt stolta och glada för detta!